Kärlek <3

Idag har vi sett vårat lilla gryn röra sig!! H*n vickade så sött på de korta armarna och vred hela kroppen.. Lyckan är obeskrivlig!!!
Åh så älskad du är redan <3

Ber om ursäkt till er läsare!

Fick en kommentar från en besviken läsare som skrev att jag är så dålig på att kommentera andras bloggar och det kan jag ålla med om att jag varit. Ber så hemskt mycket om ursäkt till all och jag hoppas det inte är några problem om jag länkar till era bloggar?
Jag ska bättra mig! Var inte mening att verka självisk!!!
Tyvärr skriver inte alla med sin bloggadress men kommer det någon ny så länkar jag till den också!:)
http://emmaomini.wordpress.com/
http://novalislife.wordpress.com/
http://mammafluff.blogspot.se/
http://mybabydolls.blogg.se/
http://lillalivetimagen.blogg.se/
http://moniasundgrenjansson.blogg.se/
http://biggerbetteramanda.blogg.se/
http://nathaliesochleosmamma.blogg.se/
http://treblirfem.blogg.se/
Föråt igen!!

Vad händer??

Idag har jag vart riktigt nära att spy två gånger..har inte haft något ihållande illamående utan första attacken kom när jag precis skulle ta sista tuggan av lunchen förut..samtidigt får jag ont i mellangjärdet.
Andra attacken kom för en stund sedan när jag satt och kollade i en bok..haha.
Idag vet jag inte vad det är med mig heller...Jag fick ett pötsligt sug efter risgrynsgröt som jag egentligen HATAR och nästan får kväljningar av. Nu sitter jag här och äter det ändå;) haha.

Problem

Jag har ett STORT problem! Jag kan inte sluta äta!!! är tyvärr redan överviktig och har gått gått upp flera kg!!:(
Lovar mig själv varje dag att äta mindre mängd och inte något godis men jag misslyckas varenda dag!
Gymmar egentligen men har inte haft råd på två månader. Imorgon ska jag dock fylla på kortet igen.
Jag är glad över graviditeten men mår extremt dåligt av vikten:( Fortsätter det såhär så kommer jag nog vara en bit över 100kg i december..fyfan.
Någon somhar tips på hur fan jag ska fixa detta?
Får panik!!

Vul

Det såg bra ut!!! flera ton släppte ifrån mitt hjärta kan ja lova!! bebisen var jättesynlig nu och hjärtat slog:)

hade dubblat sin storlek på nio dagar och var ju 14 mm stor:)  Stämde precis för veckan 7+5:)
Är överlycklig just nu..<3

Lilla bönan får nog bli nya smeknamnet :) <3



Tråkigt..

Vad tråkigt det är att det är så många som läser men ingen kan lämna en kommentar :(
Tappar motivationen att skriva då :/

Hälsosamtal!

Idag var det dags för hälsosamtal på MVC:) Det var inget direkt nytt för mig då jag hann gå på ett hälsosamtal förra året innan det gick åt skogen. Dock var det en annan bok man fick denna gång så ikväll ska jag ligga och lusläsa den=)
BM skulle skicka en Remiss till special mödravården eftersom jag är APC-resistent och äter blodförtunnande. Detta för att se om jag kommer att behöva ta blodförtunnande sprutor istället längre fram i graviditeten! Skönt att bli tagen på allvar!!
Fick även en tid då jag ska lämna massor av prover til KUB ultraljudet blandannat. Så den 14 Maj ska jag iväg och två veckor senare blir det KUB:) Hoppas bara nu att vi kommer så långt denna gång!!
Nu ska jag vila. Känns som att det är det enda jag gör nu för tiden. Sover så fort jag får chansen=)
Jag hoppas innerligt att jag kan logga in här imorgon och ge er glädjande besked!!
Gammal bild på ett ÄL-test och ett gravtest!:)

dålig fantasi!

Har liksom inte så mycket att skriva just nu..det händer inget speciellt. lite molvärk då och då. Jag är extremt trött hela tiden, lite ömma bröst, svajigt humör osv.
Jag är nästan lite deppig pga av oron inför VUL på tisdag..tänk om den lilla har dött?? tänk om mardrömmen stämmer? Nu har man ändå byggt upp massa förväntningar eftersom jag aldrig gått så långt i en graviditet, vi har aldrig sett hjärtat slå och de småblödninga jag hade är borta.
Men de HCG resultaten som jag fick reda sitter fortfarande kvar och gnager hål i huvet på mig. det fördubblades ju absolut inte..det ökade med knappt 50%..vad betyder det egentligen?
Är en vecka sedan senaste VUL idag men det känns som flera månader..

mardrömmar

Har drömt jättejobbiga drömmar inatt:(
Drömde att vi var på VUL och bebisen hade dött..kan säga att jag blev glad när jag vaknade!!!
Är så rädd att det dock ska vara sanning när vi ska iväg på tisdag..tre dagar kvar!!
Jag har ju i vilket fall inte blött något mer alls och jag har fortfarande kvar de få symtom som jag haft förut. Förra gången hade jag ju bruna flytninga varje dag när det var MA.
Men man har ju skrämt upp sig själv när man läst på familjeliv att det är så många som haft kvar alla sina symtom och inte blött något och sedan fått reda på att bebisen dött iallafall..:(
Håll tummarna för oss på tisdag!

Vad kul!

Jättekul att flera har hittat till bloggen och förhoppningsvis tycker om att läsa den?:)
Är ju än sålänge helt anonym och det är bara några enstaka personer som känner till bloggen och vet vem jag är!
Inatt vaknade jag runt 2 tiden för att gå upp och kissa som vanligt, somnade sen om igen. Vaknade på nytt vid tio i 3 av att jag trodde jag skulle kräkas rakt ut!!! jag var såå hungrig helt plötsligt!!! Var tvungen att snabbt hälla i mig yoghurt. det var på gränsen att jag fick springa till toan i stället:P Det är väl sådär mitt graviditetsillamående yttrar sig kanske?
har jag inte ätit på ett tag så blir jag så illamående att jag nästan kräks.
Samma var det imorse när jag skulle till jobbet. samma attack kom igen och jag fick trycka  mig det som var närmast vilket var en kokosboll:P
Visst har jag varit väldigt hungrig förut så att illamåendet har legat och grott men inte såhär starkt och att det kommer så plötsligt.
Har haft väldigt ont i brösten idag så det kanske sätter igång ordentligt nu:P

vecka 8 imorgon

Jag hade gjort ALLT för att bara få veta att allt är bra just nu!!
Är det någon som vet om gravsymtom är ärftligt?
Jag frågade min mamma idag om hur hon hade det när hon var gravid. Enligt henne så hade hon inga speciella symtom förutom ett konstigt humör. Är det ärtfligt så kanske det är förklaringen till varför jag mår så bra.
På Måndag är det hälsosamtal och tisdag vul igen! Hoppashoppashoppas hjärtat slår då också..<3
Jaja, det positiva är ju iallafall att jag inte blöder! det är ju ett bra tecken:)

GE MIG SYMTOM!!

Nu har symtomen lyst med sin frånvaro i flera dagar..hatar detta. ingen värk i magen, inga onda bröst, inget illamående...
igår levde ju bebisen iallafall. är bara rädd att den dåliga hcg ökningen och att symtomen försvunnit är tecken på ett kommande MA..
8 dagar kvar till VUL och då hoppas vi att bebis leve och har växt på sig ordentligt!!

Hehe...

Den dåliga känslan ledde till att vi åkte till akuten..inga symtom men ändå visade VUL:et en liten krabat igen och hjärtat tickade på fortfarande:) Nu blir det inga fler vul förän jag har en tid!!! Det blir den 24/4 :)
Är i 6+3 idag men blev daterad till 6+2 men en dag hit och dit gör ju inget :) Lill*n växer på så fint <3

Dålig känsla..

Nu har man mätt mitt HCG igår igen..på två dagar har det åter igen endast ökat med 50%. Nu låg det på 44000. Vi fick se hjärtat igår igen..men mina symtom är helt borta..:(
Imorse kom det en blodstrimma på pappret igen..kom precis på mig själv att tänka att jag inte blött på en hel vecka och så kom det mer..blir så trött!!!
Aja..pyret levde igår iallafall men tyvärr är det ingen garanti alls att det kommer gå bra även fast hjärtat slår :(
Har bara en sån där dålig känsla i kroppen precis som jag hade de andra gångerna det blev mf..:/

VUL idag!

Hej på er! Förlåt för att jag inte uppdaterar förän nu!
kl 7 idag skulle jag infinna mig på lab för att lämna ett andra HCG prov. Sedan följde två timmar tills det var dags för VUL. Fick träffa läkaren som berättade att mitt HCG i måndags låg på 22000 och idag 2 dygn senare låg det på 30000. Blev genast orolig iom att det skulle legat på 40000 om det hade varit en normal ökning. Det hade alltså bara ökat med 50%. Men HCG fördubblas ju varannan till var tredje dag så imorgon kanske det ligger på 40000:)
Sedan var det då dags för VUL och jag var sååå nervös!!! Hinnsäcken hade endast växt 1 mm på två dagar och var 18 mm..och där i fanns det ett litet pyre med tickande hjärta!!!!! Helt underbart att få se <3 det slog så fint såå! Pyret var 2,3 mm som ja tyckte lät litet men vi får se helt enkelt. Vi har ju kommit över den dagen vi fått missfall i förut och vi har för första gången sett ett hjärta. Och mitt HCG låg på ca 6000 i v 7 förra graviditeten så det lutar förhoppningsvis åt att det kommer att gå bra=)

Skitnervös!!

Jag är så grymt nervös och orolig inför imorgon!! :(
Ska ju iväg och lämna HCG prov igen och på VUL. Är så rädd att hormonet inte stiger som det ska göra..
idag har jag haft vad jag tror var mitt första graviditetsillamående. Det återstår att se om det komme tillbaka imorgon men fy så illa jag mådde idag. en blandning mellan åksjuka och extrem hunger trots att jag precis ätit :|
Var även med om något VÄLDIGT obehagligt!! Hade legat en stund i soffan och vilat (DENNA TRÖTTHETEN ALLTSÅ!!) och skulle gå ut och då kändes det som att hela livmodern knöt sig..gjorde så himla ont så jag trodde jag skulle tuppa av!!! Hoppas det inte är tecken på att något är knasigt bara. Har iallafall inte blött på 4 dagar nu=)
Var förresten nere på stan idag och kunde inte låta bli att köpa en liten body till bebisen om det nu går bra:D Bild kommer senare eller imorgon=)

akuten

Igår fick jag spna smärtor i magen så vid nio på kvällen åkte vi till akuten..fick träffa en läkare som gjorde ett VUL och iom att jag bara var i 5+4 igår så såg de inegt foster. men å 4 dagar hade hinnsäcken vuxit från 9mm till 17 mm alltså dubbelt så stor!! Storleken motsvarade v 6 så det stämmer även med veckan:) Det är väl därför jag har så värk i magen..det växer fort!! Smärtorna hade läkaren ingen förklaring till men jag antar att det är växtvärk..
Det verkar gå mycket bättre denna gång än sist för då var hinnsäcken 7 mm i v 5+3.
Fick med mig en bild hem men den har jag inte orkar lägga in i datorn än så det får vänta till ikväll:)
De tog även ett blodprov för att se om HCG ökar som det ska. Ska infinna mig på sjukhuset kl 7 på torsdag och lämna samma prov..två timmar innan VUL så jag kan få svar innan jag åker hem!
detta provet var väldigt dåligt förra graviditeten..det är därför jag fick progesteron utskrivet. Det ska ju fördubblas var tredje dag men mitt ökade kanske med 1000 var tredje dag. Är rädd att det ökar dåligt nu med iom att jag inte mår illa :S

5+4

Dagarna går otroligt långsamt nu tycker jag!!!!! men på torsdag går vi in i vecka 7!!
Vilken upplevelse det vore att kanske få se ett foster och ett hjärta på torsdag..det har jag aldrig fått göra..:(
Just nu har symtomen tagit en liten paus men jag försöker att inte oroa mig..de slår väl till med full kraft ikväll eller imorgon igen=)
Det är så svårt nu att veta vad jag ska skriva om..Dagarna är i princip likadana just nu. Det blir ju roligare sen när man kan lägga upp lite magbilder osv=)
tre dagar kvar till VUL!!!
Jag lade förresten ut ultraljudsbilden på familjeliv och frågade om någon hade någon aning om vad den svarta pricken var..Någon sa att det var blod då denne haft samma sak på sitt VUL och en annan sa att det såg ut så på hennes VUL när hon väntade tvillingar..:O
Jag är då INTE redo för tvillingar:P Blod skulle det ju kunna vara iom att jag blött lite smått..men om det nu är blod så sitter det såpass långt ifrån hinnsäcken så det borde inte vara någon fara:)

Påskdagen!

Idag blir det förhoppningsvis en bättre dag!=)
Inget mer blod hittills..igår började brösten ömma ännu mer och de är sååå jäkla ömma!!!
Är bara konstigt att jag inte mår illa tycker jag..när kom erat illamående?

Påskafton!

har alla haft en bra påskafton hittills?
det har inte jag! är hungrig hela tiden, trött, grinig osv..blä.
Imorse kom det blod igen... men det är så pytte pyttelite som kommer varje gång. Jag blir mer och mer påmind om förra graviditeten som blev ett MA..då hade jag bruna flytningar i två veckor..men då var det mer som kom varje gång har jag för mig. När det kommer blod nu så har det liksom redan slutat när jag upptäckt det..konstigt! 5 dagar kvar tills vi får komma på VUL igen!

v 6

skönt att vara inne i vecka 6!!!! inget mer blod har kommit heller, skönt!
det molvärker i magen då och då men det ser jag som ett bra tecken:) mina symtom kommer och går hela tiden verkligen !! de är dock lika snabbt tillbaka som de försvinner=)

VUL idag igen

Jag var helt hundra på att det var kört igår kväll när det kom mer blod..men när jag vaknade så var det helt borta som förra veckan..jag åkte iallafall till gynakuten idag för jag orkar inte gå runt och inte veta hur et går..och oj vad det hade blivit skillad på bara fyra dagar!!! Från att ha sett en slemhinna på 16 mm till en stor och fin hinnsäck med gulesäcken i!!! Enligt måtten skulle jag tillochmed vara i v 5+5 men jag är endast i vecka 5+0:) så än slänge verkar det vara bra iallafall. vi skall ju tillbaka på torsdag nästa vecka och då hoppas vi få se lilla pyret!
BM kände min livmoderkant väldigt väl tydligen när hon kände på magen, sen kände hon också på en g¨ng att livmodern var större än normalt! Sedan kunde hon även se att det befruktade ägget släppt ifrån min högra sida och att jag har framåtlutad livmoder..:D
Fick såklart med mig en fin bild hem <3
Nu har jag en fråga till er! Har någon av er varit på VUL i 5+0? vad har ni sett då?

..

och nu kom blodet...

Underbart!

Idag har jag haft mycket molvärk i magen så jag hoppas det växer på fint:) Tog ett test idag endast för skojs skull och teststrecket lyckades nästan sno all färg från kontrollstrecket;) haha

En vecka imorgon till VUL! ÅHH vad vi hoppas på bra besked!!! Undrar ja om progesteronet och trombylen kommer göra lika mycket underverk på mig som på många andra =)

Svar på fråga!

Någon anonym frågade mig om gravtest kan visa negativt samma dag som missfallet sker och det tror jag väl är ganska ovanligt att det gör?
Hormonet måste ju gå ur kroppen och det kan ju ta några dagar:)
När jag var gravid sist då det blev ett MA så var gravtesten jättepositiva i en månad..det var lite mindre kul eftersom man visste att man inte var ett dugg gravid.
Har iallafall jobbat idag :) Var fasen tvärsäker på att det var ett MF igår för alla symtomen var helt borta..idag är bröna ömma igen som fan så det var tydligen ingen fara igår:)
Nu ska jag käka ite innan läggdags och sedan surfa runt lite på Familjeliv! haha.
Idag har jag förresten inte tagit något gravtest för första gången!! Framsteg:D

En dag närmre mål

Idag är brösten ömma igen som tur är. Jag var så stensäker på att det var missfall igår så jag åkte och köpte ett RFSU gravtest..haha..men idag är jag lugn igen, tills nästa symtomdipp kommer:P
Här är testet! Trodde dock att teststrecdket skulle vara lika starkt som kontrollstrecket:(

Drömde inatt att jag hade fått en sån fin mage och jag var i vecka 22 och jag var så glad! Tänk om vi kommer dit den här gången??!! Kan det gå bra??
Nu är det iallafall nedräkning till VUL..9 dagar kvar:)

Vecka 4+4

Jag gör mitt allra bästa för att inte oroa mig men det är bannemig inte lätt alltså! Alla mina symptom är helt borta och har varit ett par timmar. Då är det svårt att hålla oron i schack men antagligen så kommer de tillbaka! :)
Imorse runt samma tid mådde jag sådär jäkla illa igen men det försvann lika fort som det kom:)
Är det något ni vill veta? Några frågor? Vilka är det som läser bloggen? Är den intressant?
Svara gärna!!:)
Kram på er <3

Hemma igen!

Gud vilken väntetid det har varit! Fick iallafall göra ett VUL men tyvärr så såg de inget annat än en 16 mm tjock slemhinna som dock visade på en tidig graviditet=)
Nästa VUL är om 11 dagar och då hoppas vi att vi får se ett litet hjärta:) Kommer att vara i vecka 6+0 då:)
Läkaren tyckte iallafall att det var jättebra att jag börjat med trombylen så tidigt!
Ska verkligen försöka strunta i att testa massa varje dag nu hädan efter. Blir det ett missfall så blir det och några test förhindrar ju inte det. Men nu är vi inställda på att vi kommer att få en liten bebis i början på December. Så det så:)
Sista testet som togs i eftermiddags var så starkt och fint så i vecka 4+3:)

Klockan 3 åker vi!


Vaknade kl 5 imorse och mådde såå illa så jag var alldeles kallsvettig. Skulle börja jobba kl 7 så jag var nära på att ringa och sjukanmäla mig. Men det gick över till slut och jag fick sova typ 20 minuter till. haha

Inget blod idag heller vilket betyder att det gått nästan 60 timmar sedan sista blödningen!:) Brösten göör ont och är svullna fortfarande, jag har som växtvärk i benen (?). Och det hettar i ansiktet osv. Så symtom har jag ju faktiskt=)

Runt 3 åker vi iväg till sjukhuset för att förhoppningsvis få göra ett VUL och kolla mitt HCG! Sist jag var iväg i vecka 4+3 så såg de faktiskt hinnsäcken redan =)

Så glöm inte kika in senare idag! Kan tänka mig att vi är hemma runt 6:)

RSS 2.0