Barnmorskan v 25+4

Idag hade jag tid hos Barnmorskan!

Mätte magen,lyssnade på bebis, blodtryck osv..

SF mått 24,5 cm
Blodsocker 4,2
Blodtryck 130/70
Ingen äggvita i urinen =)
Hjärtljud 132 spm

:)

Jag känner mig vääldigt osäker på om det verkligen är en flicka där inne bara pga dem låga hjärtljuden!

Vid RUL så sa BM att hon var 95 % säker på flicka men jag vete fan nu :P

Tur är det iallafall att vi snart ska på 3D ul. Då får vi veta helt säkert:) Det spelar ju egentligen ingen som helst roll vad det är för kön sålänge bebisen är frisk och kry MEN nu är man psykiskt inställd på att det blir en flicka och sen har vi ju köpt allt ju nästan och det är inget som skulle passa en pojk;)

Så för den sakens skull så hoppas ja verkligen att det är en tjej som de sade på RUL!

Nu har jag precis varit till affären och sen fick sig Milou en kort promenad så an fick göra sina behov iallafall:) Han är ju nykastrerad stackarn och får inte gå några längre promenader! Tycker så synd om han att han ska behöva ha tratt på sig nu i ca 2 veckor men som tur är så finner han sig i det ganska bra!

Nu ska jag skriva lite i mina gravidböcker och sen försöka sova! Får se om bebis håller igång som hon gjorde inatt..trodde nästan hon skulle ta sig ut ur magen som hon höll på:P

Tisdag!

Halloj! Allt är bara bra med mig och bebis. Kom dock hem väldigt sent igårkväll och orkade inte sätta mig vid datorn då:)

Blev väldigt bra bemött iallafall när jag kom dit! En barnmorska lyssnade på bebisens hjärtljud en stund och det slog mellan 125-145 slag under den tiden :) Sedan fick jag vänta en timma innan läkaren kom. Då gjorde hon en vaginal undersökning först och hon såg då att jag blödde. Hon tog även en odling där för att se om de hittar något konstigt. Sen gjorde hon VUL och det såg fint ut:) Bebis låg precis med huvudet där och vägrade flytta på sig haha. Sen gjordes det vanligt UL på magen:) Lillan mådde så bra så och låg och tränade på att andas i magen..var lite häftigt att se:) Så det gjordes en ordentlig koll iallafall men allt såg bra ut. Dock kunde hon inte säga varför jag blödde men jag skulle åka in igen om jag började blöda mer!

Imorgon ska jag till Barnmorskan!=) Och nu är det bara 17 dagar kvar tills vi åker till Stockholm och gör 3D ul:)

Till Förlossningen

Ingen mer blödning har kommit men däremot har jag massa icke onda sammandragningar efter blödningen så efter en andra rådfrågan med förlossningen i Karlstad så ska jag åka in på en koll för säkerhets skull..

Uppdaterar mer senare!

Helvete!

Var alldeles nyss på toan och såg att jag blöder!!:( Har inte ansträngt mig överhuvudtaget idag...

Ringde till förlossningen iallafall och jag skulle avvakta någon timme och se om jag känner fosterrörrelser eller blöder mer..isåfall måste jag åka in..

Så nu är det bara att vänta:(

Ny vecka

Ja då var vi inne i v 26:) Tiden går fort nu!!

Har inte gjort något speciellt idag! Var och handlade till mitt kalas som jag ska ha imorgon eftersom jag fyllt år:) Så jag och mamma har bakat hela kvällen=) Sen blev det pizza till kvällsmat men det känns inte OK i magen nu efter det..och eftersom att pizza inte är någon fvaorit så blir det nog att skippa det hädan efter!!

Har vart lite smått orolig nu under dagen och kvällen för jag har inte känt av bebisen alls sedan igår kväll....Ringde därför till förlossningen för att bli lugnad och de sa att jag skulle avvakta tills imorgon och se om bebis kommer igång och det gjorde hon faktiskt sen en liiten stund..:) Allt är säkert som det ska men man blir ju så jäkla nojjig för allt! Har onödigt nog fastnat inne på forum där det står om bebisar som dött i magen helt utan orsak osv..vet inte vad fan jag skulle göra om det hände!!!!:( Vet att det är jävligt dumt att sitta och läsa om det där men det är svårt att låta bli när man väl börjat läsa..

Aja! får försöka tänka positivt!:)

Veckans bebisbild kommer här!


Ny vecka:)

då var vi inne i v 25 och bebisen sparkar som aldrig förr:) brukar ägna kvällarna åt att ligga och stirra på magen när den rör sig haha. Kan inte få nog:) Lillan gjorde riktiga karatesparkar i förrgår så Linus fick både känna och se:)

Nu har jag precis kört min mamma till jobbet och ätit en smörgås så nu blir det att sova vidare ett par timmar till. Är tyvärr extremt trött nu för tiden igen. Sover flera gånger på dagarna för all energi bara rinner ur mig känns det som. Igår gick jag till exempel upp vid 12 på dagen (!) och gick och träffade Cecilia och barnen några timmar..var i stallet och så under dagen och gjorde inget direkt ansträngande. Men jag däckade i sängen vid 8 tiden igår kväll..kunde inte hålla mig vaken längre. helsjukt! Känns så tråkigt att vara så trött jämt. Men det är bara att stå ut i 4 månader till! Hoppas verkligen inte att tröttheten håller i sig är bebis är ute..då blir det kämpigt;)

Nej nu ska jag ta min extremt morgontrötta hund och lägga mig under täcket igen:)
Men först denna veckas bild på bebis i magen!!:)


Så mysigt <3


Födelsedagen!

Har haft en superbra födelsedag!:) Fick jättefina presenter men den bästa var nog från min kära syster som hade köpt en tröja med texten "Bebis" på ! Har alltid velat ha en sån!!:) Synd bara att inga kläder sitter direkt bra ¨på mig nu längre..känner mig så vidrigt fet i allt och det är jag ju också. Men försöker tänka att jag kommer gå ner allt sen efter graviditeten! Då jävlar ska jag kämpa kan jag lova. Hoppas att amningen hjälper till en del så jag inte behöver börja helt från noll iallafall!

På lördag går vi in i v 25 <3 Känner lillan sparka mycket oftare nu och det är så himla mysigt <3

Ett år äldre!

Nu är klockan efter 12 och det betyder att jag fyller 21 år! =)

Tror Lillan har haft disco i magen ikväll..gud vad hon höll på förut haha! Fick det även på film så för er som tycker det är kul att se på så kommer den här!=)

Full rulle i magen from jennie stensson on Vimeo.



Kan heller fortfarande inte sluta skratta åt hur magen ser ut på mornarna..haha, detta är gårdagens morgonmage..ser verkligen ut som att jag har en fortboll under huden :P


Tråkigt..

Måste säga att det känns riktigt tråkigt att inte få någon som helst respons på mina inlägg...:(

Ny vecka & Västervik tur och retur!

Efter typ en timmas sömn inatt så klev jag upp kl 6 imorse för att följa med min bror och hans sambo och pappa till Västervik för bror min skulle köpa ny bil:) Undrar ja om lillan ogillar att åka bil eller tvärtom för hon sparkade bannemig under hela resan dit och hem..:P Och då kan jag tillägga att det är 60 mil tur och retur....haha. Ska bli spännande sen när hon är född vad hon tycker om att åka bil:) När vi kom hem efter 12 timmar igen ungefär så la ja mig i soffan hemma hos mamma och pappa och tvärslocknade..sov i typ 3 timmar och vaknade upp med det värsta humöret någonsin!!! Hatar när det händer. usch!

Annars knallar dagarna på nu..Det sparkar och har sig i magen och jag bara väntar på att Linus ska få känna sparkarna..dock så är han aldrig i närheten när hon sparkar och är han det så slutar hon röra sig direkt det kommer en hand på magen;) Men det kommer!=)

Nu är det snart dags för BM besöket då vi ska mäta magen och lite sånt. Ska bli spännande som bara den!! Sen närmar sig även 3D ultraljudet med stormsteg!!!! 34 dagar kvar nu och jag längtar såå mycket!! Ska bli så kul att se om det syns vem lillan är lik!!:)

Idag bytte vi vecka också så nu är vi inne i v 24!



Slänger upp en magbild också från tidigare i veckan..22+? är det iallafall:)



Vilka dagar..

Har spenderat lite tid på sjukhuset både igår och idag. Igår började jag få sammandragningar som gjorde ont både i mage och rygg. Ringde och rådfrågade förlossningen i Karlstad och fick komma dit. Blev väldigt dåligt bemött måste jag säga. Läkaren kom in, klämde på magen och kände på tappen och sa att min ryggvärk minsann inte hade med graviditeten att göra och skickade hem mig.

Under dagen har jag haft mycket ondare..riktiga kramper i ryggen + mage och det strålade ner i benen. Lade mig och vilade en timma på kvällen men det hjälpte inte ett smack. Ringde idag istället till förlossingen i Karlskoga men blev tillsagd att åka till Karlstad ännu en gång för att de redan undersökt mig. Men till slut åkte vi till Karlskoga akuten ändå..Ville verkligen inte bli hemskickad utan att de gjort en nogrann undersökning.

Blev jättebra bemött i Karlskoga och fick en läkare som jag träffat flertalet gånger redan men han är verkligen superbra.

Han gjorde först ett vanligt ultraljud på magen och kollade så att lillan mådde OK, vilket hon som tur var gjorde. Hon hade världens hicka där inne i magen, haha.

Sedan gjorde han en vaginal undersökning för att titta på livmodertappen och det såg fint ut. Sedan avslutade han med ett vaginalt ultraljud för att titta på livmoderhalsen så den inte hade börjat öppna sig. Den var 34 mm lång vilket skall vara normalt:) Han tittade verkligen noga och tryckte på olika ställen på magen för att se om livmodermunnen gav vika då men den var sluten och fin!!

Men på läkarens inrådan ska jag ringa barnmorskan på Måndag och försöka bli sjukskriven. Han tyckte det var lite väl tidigt för onda sammandragningar.

Nu kan jag slappna av!!! Kommer säkert fortfarande ha ont men då vet jag iallafall att det inte är farligt!

v 23 <3

Idag går vi in i vecka 23! 18 veckor kvar tills vi får träffa lilltjejen <3


MVC!

Igår tog jag kort på magen igen för att jämföra lite hur den växt och såg att den inte växt mycket alls på två månader!! Vet att det kan synas mindre när man är överviktig men nojjig som jag är så gick jag idag till Barnmorskan på drop in tiden och berättade om min oro. Kom mest dit för att fråga om hon möjligtvis kunde känna på magen för att se om livmoden hade rätt storlek.

Men NEJ, Hon både kände på magen, mätte SF mått och lyssnade på bebis:) Livmodern är nu i höjd med naveln och SF måttet låg på 20 cm så allt var helt som det skulle vara!!!

All denna oro är ju relaterad till mina tidigare missfall tyvärr. Har extremt svårt att tro på att vi kommer få en bebis denna gången. Tillåter inte mig själv att hoppas för mycket, för vad F*N skulle jag göra om bebisen dog? det får bara inte hända. Även om lilltjejen fortfarande ligger i magen så älskar jag henne så mycket att det gör ont!!!


Men jag tar en dag i taget!! Vi har haft vårt beskärda del av otur och snart är vi faktiskt inne i den veckan där bebisens liv kan räddas OM något händer. Dock är ju chanserna för överlevnad väldigt väldigt små då men det känns ändå som en sorts milstolpe..

Här är bilden jag blev orolig över förresten. 8 veckor är det mellan dem!


RSS 2.0