Sjukhuset imorgon!

Idag gick vi in i v 14!:D Ingen mer blödning i sikte och bebisens hjärta slår så fint!
Ringde dock till gyn igår och rådfrågade och hon gav mig en tid för att se så allt är OK. Så imorgon 09:20 ska jag vara i karlstad :)

Svullen mage..

Idag är magen vääldigt svår att dölja!!!

Hemsk natt.

Igår, innan jag skulle lägga mig och sova så gick jag in i duschen för att se om min huvudvärk skulle släppa..Upptäckte då en blödning och fick panik...det är ju NU man börjar slappna av och tro på att allt kommer gå vägen, men så kommer de här bakslaget:( Det var iallafall inte mycket blod alls men tillräckligt för att göra mig orolig. Åkte inte in till akuten för de kan ju inte göra något ändå och nvi var ju på UL bara dagen innan det här.
Lyssnade direkt med dopplern igår och vi hörde bebisens hjärtljud men jag blev ändå inte lugnad..kan ju lika gärna vara ett missfall PÅ GÅNG..
Idag har blödningen slutat och bebisen lever där inne. Men jag är helt slut psykiskt efter all oro...
Jag vet vad alla läkare sagt till mig..att man har sköra slemhinnor plus att jag äter blodförtunnande som gör att allt blir mer lättblödande..men ändå..jag har ju inte blött hittills så varför NU?
Nu kan jag inte tänka framåt längre..får ta en dag i taget och hoppas på att den lilla håller sig kvar.

Ojoj!

Många besökare har det blivit nu sedan jag la ut bloggadressen igår!:P
Idag har det inte hänt mycket alls. Hade en hemsk natt med klåda i halsen som jag höll på att bli galen av + variga ögon + klåda i näsan + att jag nyser hela tiden. Så idag blev det ingen skola.
Vet ju inte vilka mediciner jag kan ta när jag är gravid:/

Köpte ett par jättesköna mammabyxor igår!! sååå skönt att ha på sig:P inget som spänner åt på magen^^
Apropå magen....varenda jäkel som vet att jag är gravid säger numera inte hej till mitt ansikte utan åt magen..alla kollar om det syns något, vilket det gör!! Inte för att det som jag sagt tidigare är någon gravidmage men den går fan inte att dölja längre:P Hoppas den ploppar fram ordentligt snart!!:)
Har varit ute och gått 6 Km idag och det känns i höfterna och ryggen..har inte direkt ont men jag är jättestel!! Plus att jag har haft problem med ishias några veckor nu som blivit värre...vill ju gärna kunna vara rörlig några månader till!

KUB

Idag var vi alltså på KUB ultraljudet och det gick så bra så! Bebisen låg och sov först så jag fick ruska om hela kroppen, ligga på sidan och allt möjligt för att den skulle vakna till liv!:)  Vi fick låga siffror, 1:20000 så det känns jättebra!!
Ser att ut som en liten tjej det där tycker jag! I början var jag stensäker på att det var en pojk men nu har jag ändrat mig!;P Har slagit vad om 100 kr med pojkvännen..blir det en tjej så är pengarna mina! även om det inte är mkt pengar men det är en kul grej ändå!:)
Fick även tid för RUL den 9 Juli och jag kommer då vara i v 19:)
Vi gick ut offentligt med graviditeten idag så nu är även bloggen offentlig!=)

Har tyvärr fått ta ett tungt beslut idag..Fyfan vad jobbigt det änns men det finns inget annat val...Djuren står en så himla nära <3

Humöret.....

Humöret är inte alls på min sida idag..är så ledsen och deppig..jag har en häst som jag verkligen älskar men jag kan inte ha kvar henne nu när det ska bli bebis..bröt ihop i bilen förut..jag vill inte lämna bort henne...är så ledsen:(
Har varit grinig hela dagen också..suttit och svurit när jag kört bil åt alla som inte gjort så som jag vill..usch. Det konstiga är att det är först NU som jag börjat känna av humöret..Är det inte liksom nu det ska klinga av?
Lägger iallafall upp första "magbilden" idag..tagen i dag v 12+2. Det är nog ingen bebismage egentligen utan bara fett.men kan vara kul att jämföra om några månader! Skäms otroligt för att lägga upp bilden men skitsamma!
Köpte även en Bok idag som jag suktat efter ett bra tag..bilden får tala för sig själv! DET STÅR OM ALLT där i!! Köpköpköp!!

YAAY!

Då var de 12 mest kritiska veckorna över och idag gick vi in i v 13! underbart!!!
Dock börjar jag känna av mitt humör mer och mer. Jag har gått runt och varit förbannad idag för att det var hål i mina byxor...till slut klarade jag inte av att ha på mig dom längre:P
Är också extremt känslig emot denna värme som är nu..Jag vet inte om det är pga graviditeten men jag får nästan panik av att vara utomhus..så nu ligger jag här i sängen och kommer att stanna här tills det är svalare så jag kan gå en kvällspromenad med vovven:)
Nu har tillochmed jag börjt märka av en lite kula på magen..jag har så mycke fett där redan men precis vid naveln och neråt så är det en aaaaning putigare än vanligt:) plus att det är lite "hårdare" där! Tycker magen borde komma snart så folk kan se att man är gravid och inte bara fet:P
Guud vad mysigt det ska bli med en stor bebismage!!! längtar så <3
MEN...är det vanligt att få ichias tidigt i graviditeten?? Jag har fått det nu...det är inte så illa än men det känns och jag känne mig stel i ryggen och höfterna när jag går upp på morgonen osv...Hoppas jag slipper foglossning!
Det ända jag tycker känns jobbigt nu när vi ska få barn är att jag faktiskt måste gå igenom en förlossning...kan fastna i dem tankarna på kvällen och jag märker att hela jag blir rädd och ångestfylld:P Jag är otroligt smärtkänslig och kan få panik för lite magknip ungefär...vad kommer jag då inte få av förlossningsvärkar?!
Nä fy. Hoppas att de blir en snabb och smidig förlossning. Och hinner jag med att få EDA så blir det fasiken det!!
4 Dagar kvar till KUB förresten!!!! Kommer faktiskt att göra två UL på måndag. För några veckor sen närjag var i KGA och gjorde VUL så fick jag en tid till för att följa upp hur de går..så jag ska vara i KGA kl 10 på måndag och i Karlstad för att göra KUB kl 13:00 :D Ska bli kul att se hur mycket bebisen har växt sedan sist:)

Snart v 13!

Nu har vi snart gått hela v 12!!!!! lovely!
Hämtade även ut mina sista progesteron idag..blev förskräckt när det bara fanns en förpackning kvar..det är tio st i en sån och man tar tre om dagen. Har blivit tillsagd att trappa ned på dem så det får jag göra nu..börjar idag med 2 st istället för 3.
Känns hemskt att sluta med dem..de har varit som en livlina för mig i över 2 månader nu..tänk om bebisen dör?!?!   :(
usch..
nu är det iallafall nedräkning till KUB. 6 dagar kvar!
Längtar så tills vi får se dig igen vår lilla älskling <3

Inskrivning!

Idag var det dags för inskrivning på MVC! gick väldigt fort..vägde mig, tog blodtryck och pratade lite och sen var det klart!=) Ska även börja äta järntabletter runt v 18!
Nu är det exakt en vecka kvar till KUB...är inte så värst orolig för siffrorna faktiskt..är ju bara 20 år så isåfall skulle vi ha en jäkla otur! Ska bli kul att se hur krabaten ser ut=)
Nu har även flera som vet om graviditeten påpekat att jag fått en lten bula på magen..själv tycker jag bara att det är FETT..äckligt fett..men men, längtar mest till att magen börjar ta form som en riktig gravidmage och att man börjar känna sparkarna!:)

v 12

Vad kul att flera stycken lämnade ett fotspår efter mitt klagomål haha!
Tack för tipsen om dopplern också!!:)
Idag gick vi då in i v 12 (11+0) och jag har faktiskt varit iväg till akuten nu ikväll pga av väldigt ont i magen (har det tyvärr fortfarande). Trodde nästan jag fått någon cysta eller något för det högg så vid äggstockarna att jag ryckte till vare gång...Men inget var fel, bebis mådde bara bra och jag blev framflyttad IGEN!:P men det gör mig inte ett dugg!:)
Nu ska jag stoppa i mig en panodil och hoppas på att det onda ger med sig så jag kan få lite sömn inatt!!

Dåligt med kommentarer!

Vad tråkigt det är när ingen kommenterar :(
Imorgon går vi äntligen in i vecka 12! jag har nästan inga symtom kvar alls längre..lite smått ömma bröst och så sticker det och drar i magen ibland men det är typ det:)
Dock är jag inte orolig eftersom jag hör lilla bebisens hjärta i princip varje dag så den verkar må bra:)
Längtar så till KUB!! Dels för att det känns sm att allt är mer på riktigt då och dels för att vi då kommer att gå ut med det offentligt! Ska bli vääldigt intressant att se vad reaktionerna blir:P
Idag ringde förresten min barnmorska till mig..Hon hade fått svar på mina prover som jag lämnat inför KUB och det var tydligen tveksamt om jag haft röda hund?! Så jag måste ta om det provet den 14 Juni och jag får absolut inte gå nära några rödprickiga barn..Får jag röda hund eller om jag haft det under graviditeten så kan det ge grova fosterskador sa hon:( Om nästa svar också blir att det är tveksamt så kommer jag bli vaccinerad emot det när bebisen är född.

Måndag!

Hej på er! Är inte sååå aktiv här för tillfället..har liksom inte så mycket att skriva. Bebis lever fortfarande iallafall...hjärtat slog som bara den sist jag kollade och det var tidigare idag!=)
Det är såå synd att jag är överviktig och reda har mycket fett på magen..kan liksom inte urskilja om de har kommit fram en bebismage eller om jag bara lagt på mig mer fett:(
Är livrädd att det inte kommer synas på mig att jag är gravid!!! Tänk om jag bara får en stor och "fet" mage?!:'(
Näe fy. Jag vill få en sån där fin och vacker mage som alla andra har.
Idag har jag varit till sjukhuset och lämnat massa prover. Sedan ringde jag till ultraljud och fick tid till KUB de 28/5, alltså om exakt två veckor idag:)
Och om en vecka är det inskrivning på MVC:)
Kan förresten verkligen rekommendera alla gravida att köpa en doppler..det är det absolut bästa köpet jag gjort. Den oron jag gick runt med förut finns inte kvar längre. dels för att v 12 snart är här men även för att jag vet att jag kan kolla hjärtljuden när jag vill, när som helst på dygnet. Det blir liksom som en trygghet...För stresshormoner är ju absolut inte bra för bebisen så så fort jag känner mig lite orolig så tar jag fram dopplern, lyssnar efter hjärtludet och så fort jag hör det så stänger jag av. Får ju inte störa bebis för mycket!
Nu går jag inte längre runt och är orolig och tänker på att det kommer bli missfall osv. Det ska vara en JÄVLA OTUR vi ska ha om det ska bli det nu..vi har haft vår beskärda del av missfall så i December ska vårat efterlängtade lilla pyre komma till världen!!!! så är det.
Nu längtar vi bara till RUL också så vi får reda på om det är en pojke eller flicka vi väntar! Drömde inatt att det var en liten tjej som låg i magen så det blir spännande att se!!=)

Lördag!

har precis legat och lyssnat på bebis hjärtljud..det är så underbart att höra....fick dock leta som en idiot innan jag hittade det. Förra veckan hittade jag det jättelätt men nu är det jättesvårt!!!! Kanske är så att bönan har börjat ändra läge :)
Annars så händer det inte så mycketjust nu. På måndag är det dags att lämna prover till KUB och då även ringa och få en tid till det.
Det är 12 dagar kvar tills jag gått hela v 12 och missfallrisken minskar. Skööönt!

vår lilla älskling <3

Idag fick vi se en riktig VILDING på vul:et!!! Gud vad knodden sprattlade och vevade med armar och ben!:P den låg inte stilla en sekud så de hade svårt att hitta hjärtat först:P
Blev även framflyttad 3 dagar men ja fortsätter gå efter mina träkningar eftersom jag evt exakt när h*n blev till!:) Imorgon går vi in i v 10+0, alltså tvåsifrigt och 25% av graviditeten är avklarad! bara 3/4 kvar;)
Fick en bild i profil, dock ganska suddigt men nu liknar det ju en liten minibebis på nästan 4 cm :) <3

hjärtljud!!!

ÅÅÅÅH!! lade mig ner för att kolla en sista gång på ett par dagar för att se om jag hittade bebisens hjärtljud..förväntade mig inget iom att jag bara är i v 9+5 men jag hittade det 4 gånger!:D

Var dock väldigt svårt att hitta tillbaka till det men där var det..snabbt som attan slog det! Hittade en video på en annan som provade en doppler och exakt så som det låter på videon lät det för mig, fast lägre. Åh vad lugn jag blev nu <3

www.youtube.com/watch?v=ApLFdqxYGwE

nya inköp!

Nu har jag köpt mina första mammabyxor redan ;P haha. Var bara tvungen för de hade så härlig färg och de satt helt OK:)
Har även köpt mig en doppler som man kan lyssna på bebisens hjärtljud med. Har provat att lyssna men det hörs inget än min egna puls. Tror det är för tidigt ännu att höra!
Den kommer i vilket fall vara en bra sak att ha fram tills att man börjar känna sparkar. Så slipper jag åka på VUL hela tiden! På onsdag blir det ett sista VUL...sen är nästa den 24 tror jag och då är det KUB!:)

Vecka TIO

Igår gick vi alltså in i vecka tio och ömheten i brösten försvann självklart så jag blev orolig..dock har jag mycket ilningar ner emellan benen och så som jag antar är för att livmodern växer:)
Idag kl 11:15 var det dags för VUL igen och jag var sååå nervös..speciellt när läkaren hade fört in staven och tittade utan att säga något. Hon skulle bara försäkra sig om att hjärtat slog och det gjorde det:) Känns som ett mirakel att bebisen lever varje gång vi gör VUL. Idag var bönan tyvärr stilla..låg väl och sov;) 22,8 mm stor nu och jag blev tillbakaflyttad till 9+0, alltså en dag men det var ju absolut ingen fara. Läkaren kunde äve se vart moderkakans kanter skulle vara och det såg inte ut som att det skulle bli några problem där heller och graviditeten satt högt upp i livmodern!:)
här kommer en ny bild på lilla älskade bönan <3 h*n växer så det knakar!!!!=) Ni kan nog själva urskilja vad som är huvud och stjärt=)

1 Maj

Tiden går sakta nu tycker jag!! Är väl för att v 12 närmar sig:)
På torsdag går vi in i v 10!!!
När vi va iväg på VUL sist nu när vi såg bebisen sprattla så sade läkaren att de finns INGET som talar emot att denna graviditet kommer att gå bra iom att bebisen växer så fint..(har stämt exakt med veckan + dag varje gång vi vart där nu senaste tiden) och när den följer utvecklingen i denna vecka så är missfallsrisken oerhört liten.
Så nu tror vi lite mer på att bönan kommer att stanna i magen tills den ska titta ut i december:) den 24 Maj har jag gått hela vecka 12 och runt den 28:e tror jag vi kommer få tid till KUB ultraljudet så då kommer nog denna blogg öppnas upp för alla bekanta också oc bli offentlig!:)
Usch vad min mage har blivit stor nedanför naveln. men jag mår bara så dåligt över det för det är såå mycket fett ivägen så jag ser bara äckligt fet ut istället. längtar tills den riktiga magen kommer så det inte bara buktar ut där nere utan även under brösten:)
På fredag ska vi på ett inbokat VUL och sen blir det nog inga fler förän KUB! Ska se till att få med mig en bild på bönan igen:) Sist var h*n 19 mm från huvud till stjärt:)

RSS 2.0