En tu till förlossningen..IGEN.

Trodde jag skulle få slippa att åka till förlossningen något mer innan det är dags för lillan att komma ut men ICKE.

Vaknade imorse vid 7 tiden av kramp i magen och sen hade jag magknip som kom och gick i några timmar...Relaterade det inte alls till graviditeten förän jag satt på toa och fick massa blod på pappret...

PANIK!! Som tur var så var Linus hemma för en gångs skull och jag ringde till förlossningen som sa att vi skulle komma in på en gång. Under tiden jag klädde på mig och som vi åkte till Karlstad så fick jag riktigt ont i magen som kom och gick och det var såå många tankar som gick runt i huvudet då..bebisen kan ju inte komma redan!! Satt bara och skakade av rädsla och för att jag var såå spänd. Kom till förlossningen och fick ligga med CTG en stund och den registrerade inga sammandragningar men då hade det faktiskt släppt så jag hade inte ont då.

Bebisen mådde bara bra iallafall och gillade INTE banden på magen!! Hon blev helvild där inne så de sa att det var en livlig unge;)

Gjorde den där supertrevliga gynundersökningen och Barnmorskan tyckte jag var så förfärligt avslappnad:P Är ju tyvärr (får man väl säga) så van nu att jag inte tänker på det längre konstigt nog. Läkaren sa att det är iallafall bättre än att gå till tandläkaren:P

Blöder gör jag men det finns ingen förklaring till det! Lillan ligger med huvudet neråt och allt såg fint ut. Blev ordinerad vila resten av dagen och skulle ringa igen direkt jag fick mer ont eller någon mer blödning!

Är så fruktansvärt öm i magen dock. Gör ont bara jag trycker lite på magen och även när jag går så känns det som att jag trycker ut magen allt vad jag orkar men det gör jag ju inte:P

Bebisen sparkar och har sig iallafall rakt upp i mellangjärdet..Börjar nog på att bli trångt inne i magen nu! hehe.

Välkommen vecka 30!

Då var vi inne i v 30 och förlossningen närmar sig!

Dock tycker jag att det går SKITSEGT nu!!! Det där går i perioder:P

Men hur segt det än går så är vi ju snart i mål ändå!!

Ikväll har jag varit hos Cecilia tillsammans med två andra goa tjejer! där det bjöds på Tacos och vi hade supertrevligt:) Det får vi göra om snart :D


Vaken bebis!

Detta har jag och bebisen roat oss med några timmar inatt..

Hon sparkar och jag filmar =)

Hon är extremt aktiv i magen på nätterna och så lär det väl förbli när hon tittat ut också:P


BM!

Idag var det dags för barnmorskebesök igen:)

Såhär såg det ut idag:

SF mått 27 cm (+2,5 cm sedan sist. 19 Dagar sedan)
Blodsocker 4,0
Blodtryck 140/72
HB 118
Hjärtljud 134 spm


Sf måttet ligger precis på kurvan:)

3D ul och ny vecka!

Igår natt fick jag 2 timmars sömn..vaknade vid halv 3 och var klarvaken! Så när klockan närmade sig 7 och vi skulle åka, så började jag bli trött;) haha. Var framme i Stockholm vid halv 12 ungefär och vi hade tid för Ultraljud 12:15.

Hade ju hört mycket negativt om den nya tjejen osv men kan säga att jag är såå nöjd med henne. Hon är nyinflyttad ifrån London och var så himla mysig och trevlig och väldigt lätt att förstå. Även tjejen i receptionen var jättego och var med under hela UL för att översätta precis som hon lovat.

Bebisen låg jättebra och man såg direkt utan att hålla på och grejja:) Var en vääldigt mäktig och lite konstig känsla att se bebisen på det sättet..det var ju verkligen en bebis!!! Sedan skulle vi gå över till den anatomiska undersökningen och då fick jag ställa mig upp och hoppa lite och lägga mig på sidorna och så:) Det blev dags att kolla könet och detta var jag såå nervös över!!! Men det är helt klart en liten flicka!!! Hon hade även handen mellan sina ben hela tiden haha. Och foten låg hon och sög på under hela undersökningen!=) Tårna såg riktigt smaskiga ut:D

Hon väger nu ca 1140 g och låg fint på kurvan:)

En lite tråkig sak var att när jag fick ställa mig upp och hoppa och sedan lade mig ned igen så fick jag som en värk i livmodern som inte släppte och det gjorde så fruktansvärt ont att svetten började forsa och jag kände hur jag var sekunder från att kräkas hela tiden..

När undersökningen var klar så var jag så yr att jag inte kunde stå på ett tag..

Kan nämna att min mamma haft magsjuka i veckan och jag var där när de där 48 timmarna hade gått men man vet ju aldrig..

Det bärjade iallafall köra i magen och under hela resten av dagen mådde jag så fruktansvärt dåligt..febrig, stekhet i hela ansiktet, kallsvettig, jätteillamående och jag fick springa på toan hela tiden..Så dagen var hemsk.

Skulle egentligen varit på dop idag men magen är inte bra än så det missade jag ju såklart:(

Men nu har vi så underbara bilder på vår tjej!! Idag gick vi även in i v 29 och är därmed i den tredje och sista trimestern och om 12 veckor är hon här hos oss...helt sjuk känsla!!!

Hennes sparkar har börjat bli lite obehagliga då och då för hon ligger och sparkar på magsäcken och det i kombination med att jag har kronisk magkatarr är ingen höjdare!! Magen har dock varit hur bra som helst under graviditeten och jag har knappt behövt ta nån medicin alls, men nu känner jag av det när hon ligger och trycker där:)

Även revbenen har blivit drabbade nu;) haha.

Är fortfarande sjukskriven nu för min rygg värker så mycket..dels i ländryggen men allra mest på en punkt en bit under skulderbladet. den enda gången som det inte värker är när jag ligger ner i sängen, så det är det jag gör mest nu för jag orkar inte ha ont hela tiden. På Måndag ska jag till Barnmorskan för mätning av magen igen och då ska jag även ringa sjukgymnasten för att se om jag kan få komma dit och få hjälp med ryggen..

Annars mår jag jättebra förutom besvären men det hade kunnat vara värre så jag har egentligen ingen rätt att klaga:)

Vet inte om de är vanligt med förvärkar eller något nu?

Känner av värk i magen väldigt mycket och det kan ila och ha sig och stråla nedåt och det drar överallt i magen. Är väl kanske för att allt växer ganska fort nu i slutet? Får fråga Barnmorskan:)

Om två veckor flyttar vi till en jättemysig lägenhet och då ska et boas kan jag lova!! spjälsängen och allt ska ställas iordning!:D Gud så mysigt det ska bli!!

Här kommer de efterlängtade bilderna:) och en filmsnutt:D Vi har då världens sötaste dotter redan!!




 
 
 
 



3 dagar kvar till 3D ul!

Nu är det verkligen nedräkning till ultraljudet, 3 dagar kvar! Är dock lite smått orolig att jag kommer bli missnöjd. Hört av flera stycken nu att det endast är 1 tjej som utför ultraljuden som dessutom inte är svensktalande utan kan endast Engelska. Där har vi isåfall problem då jag är skitdålig på att förstå och att ens uttrycka mig på Engelska. Eftersom de gör en ordentlig Anatomisk undersökning så vill man ju veta vad det är man ser på och förstå allt till 100%. Det står att den som ska göra ultraljudet på mig heter Inger-Beathe men det är tydligen inte hon ändå. Problem nr 2 är att Den här tjejen är ny och kan inte behärska ultraljuds maskinen alls utan har fått blivit instruerad av den andra personalen. De som vrit där nu har det gått så dåligt för att de inte ens fått med sig bilder hem utan de har fått en återbesökstid och snällt fått betala 1700kr trots att de varit väldigt missnöjda. Det funkar inte med återbesökstid för mig då jag inte har 700 kr att slänga ut på bensinen en gång till och det är 52 mil allt som allt att åka och det gör jag inte!

Är orolig att det kommer gå skit när man sett fram emot det så himla länge. Vad gör dem med dem som inte kan ett ord Engelska? Ska de bara ligga där och inte fatta ett skit av vad de ser?

Kommer bli redigt förbannad om det blir skit bara för att den där tjejen inte KAN sin sak. Betalar man nästan 2000 kronor så förväntar man sig att man ska bli nöjd också. Senkan dt ju såklart vara så att bebisen inte alls vill visa sig (HOPPAS INTE DET BLIR SÅ!!!) och det är ju inte deras fel öht. Men då brukar man få välja mellan att komma tillbaka eller att inte betala fullpris iallafall. Om bebisen inte vill visa upp sig så hoppas jag det hjälper om man kanske dricker något sött eller hoppar runt lite så de kommer igång! Funkade iallafall på KUB och RUL:)


v 28:)

Då var vi inne i ännu en ny vecka! v 28 nu och endast 6 dagar kvar tills vi får se bebis igen!:D Ska bli såå spännande och häftigt och jag har längtat efter detta i 2 månader nu!!!:)
 
Så på Fredag bär det av mot Stockholm! Ska vara på kliniken vid 12:15 tror jag och Undersökningen tar 45 min:) Får allt inspelat på DVD, massa bilder, viktuppskattning medmera:) Efter Ultraljudet blir det en heldag på stan när vi ändå är i Stockholm..det händer ju inte alltför ofta:P Dock tror jag att min rygg kommer vara helt paj när dagen är slut men det är det värt!:)
 
Annars är allt bara bra! Ryggen krånglar men det är ju helt normalt. Magen växer - Hoppas jag! Ska till Barnmorskan igen nästa Måndag för mätning av magen igen och jag hoppas den följer kurvan:)
 
Bebisens rörelser har ändrat karaktär lite nu tycker jag. 
Känner allra mest när jag ligger på sidan. Tror hon ligger helt på tvären för då sparkar hon på båda sidor av magen samtidigt. Menmen! Jag känner ju iallafall att hon rör sig där inne men det är nog mer bök nu än sparkar för det börjar ju bli lite trångt:) Fick dock en riktigt hård spark rakt i handen igår kväll..det finns kraft i dem små liven^^
 
13 Veckor kvar nu tills hon är beräknad att komma ut till oss! Och trots att jag snart varit gravid i 200 dagar så har jag otroligt svårt att fatta att vi ska få en bebis i familjen...Något som jag och Linus har skapat tillsammans..jag kommer vara hennes mamma..Helt otroligt :) 
 
Räknar med att det kommer bli en skitjobbig tid med en liten och det kommer inte bara att vara underbart och mysigt..men så är det ju, Det hör till:)
 
Veckans bebisbild :)
 

magbild med kläder på!

Fick bli en magbild med kläder på idag haha!:)

Magen v 27 (26+2)


Magbild!

Fick ett önskemål om magbild så här kommer den! Har hänt en del senaste veckorna nu såg jag när jag jämförde med en bild från v 22 också!:)
 
 
 
Tycker då inte att det ser ut som en riktig gravidmage men men!
 
 
 

v 27!

Idag gick vi in i v 27 :)

Känns som att tiden går fort nu :D

Lite nytt som har hänt är att jag börjat få (äckelvarning) Råmjölk. läcker dock inte men det finns där:P

Sen har ryggen pajjat totalt nu..efter en hel dag så har jag sån värk så det känns som att ryggen ska gå av nere i svanken. Känner mig extremt framtung^^

Nu har även dem roliga bristningarna börjat smyga sig på. Har gamla bristningar sen flera år tillbaka och nu har dem börjat byggas på..sen har jag även fått bristningar ovanför blygdbenet:S men men..det gör mig faktiskt inte så mycket..det som stör mig allra mest är viktuppgången men den får jag helt enkelt ta itu med efter förlossningen!

Här är veckans bebisbild=)


RSS 2.0