Ny vecka!

Nu är jag hemma igen ifrån smögen!:) Har haft en superbra oh mysig helg där men det känns såå skönt att vara hemma igen!

I Lördags gick vi in i v 22!!!




En dag att minnas!

Skriver tyvärr inte så mycket längre pga brist på fantasi:P Är det någon som vill veta något om mig? Nån fråga? Något ni vill läsa om?

Nu har ju faktiskt halva tiden av graviditeten gått!! Helt otroligt vad månaderna har sprungit iväg alltså!

Jag mår bara bra förutom att min vikt och utseende tär på psyket. Men jag SKA nå mitt mål efter graviditeten. Bara att stå ut nu i 4 månader till!!

Idag hände något som var lite som en milstolpe faktiskt, något som gjorde att allt blev ännu verkligare på något sätt.

Jag låg i soffan hemma hos mamma och pappa och läste lite och kände hur lillan började sparka där inne..Tittade ner på magen och kunde se sparkarna på utsidan!!! Hela magen hoppade till och jag blev nästan tårögd..haha.

Känns nu att det börjar bli en aning mer kraft i sparkarna än förut:) Hoppas att hon växer och gror där inne i magen så hon är en stark tjej som kommer ut i December <3

I helgen kommer jag att vara i Smögen med min mamma och syster så då blir det garanterat ingen uppdatering men jag ska försöka skriva när vi är hemma igen:)

Här är en bild på magen idag v 21 (20+4) :)


 

Kom ihåg!

Skriver upp en liten kom ihåg lista till mig själv så att jag inte glömmer bort tiderna jag har bokade framöver!:)

29/8 Till Barnmorskan för att lyssna på bebisen och mäta magen
14/9 Till Stockholm för 3D/4D ultraljud
22/10 Dags för Ultraljud för kontroll av moderkakan! Hoppas man kan få en bra viktuppskattning då så man vet på ett ungefär vad stor lillan är 8 v innan hon är beräknad att komma till världen:)

Ny vecka!!

Idag går vi in i v 21 <3 140 dagar kvar till beräknad förlossning <3

Gnällinlägg..

Ja jag gör inget annat än att gnälla nu för tiden..Har ständig huvudvärk :(

Som sagt så brakade magen ihop totalt sist jag tog järntabletterna..men jag har fortsatt att ta två om dagen och det har funkat bra. Tar även ett glas med C-vitamin ihop med dem för att kroppen ska ta upp järnet lättare..verkar dock inte som att den dosen jag tar är tillräcklig så idag ska jag höja med ytterliggare en tablett så får vi se om jag får kramper igen..funkar det så kör jag så ett tag och sen höjer jag till full dos och ser hur det går.

Måste verkligen få upp järnvärdet för annars kommer jag att behöva järndropp och då blir det DYRT för mig eftersom man får bekosta det själv.

Annars händer det inte mycket. Har varit ledig i en vecka nu men imorgon ska jag jobba igen!

Var till akuten för några dagar sen pga smärta i magen och fick då reda på att moderkakan tyvärr ligger för långt ner.

Kommer att få tid till ett extra ultraljud i v 32 och har den inte flyttat sig då så blir det kejsarsnitt. Vill helst föda vanligt men man gör ju såklart det som krävs för att bebisen ska må bra!!!

Har även bokat tid för 3D/4D Ultraljud den 14 September på Tittutkliniken i Stockholm! Ska bli underbart att få se lillan då igen och få allt inspelat så man kan visa släkt och vänner!:)

När det kommer till lillan i magen så har jag nu känt henne varje dag sedan några dagar tillbaka...Häromkvällen fick jag tre riktigt hårda sparkar och det var såå mysigt!! Hade jag bara varit med och känt med handen så hade jag nog känt sparkarna utanpå!:)

Själva tillväxten av magen står just nu stilla känns det som. Drar jag in magen så ser jag inte ett dugg gravid ut!:( Men det blir väl så när man har övervikt att det syns senare helt enkelt. Är glad bara lillskruttan i magen mår bra <3


Tänk att jag ska bli mamma i december..känns så overkligt <3

Ny vecka:)

Går ju in i ny vecka på Lördagar nu istället för torsdagar:) Så idag gick vi in i v 20 och det är full rulle i magen idag=) <3



Tidsfördriv!

Hur gammal är du? 20
När blev du gravid? Runt den 15 Mars:)
Är du tillsammans med pappan? Ja!:)
Vilken vecka är du i? v 19 (18+5)
Mår du illa? Nej det har jag sluppit helt!
Bästa med att vara gravid? Att veta att man har en liten bebis i magen, när hon rör sig <3
Sämsta med att vara gravid? Att man går upp i vikt och all oro som man känner.
Har du några cravings? Nej inte direkt:)
Vill du ha en pojke eller flicka? Det spelar ingen roll alls men nu vet vi att det blir en flicka och vi är såå glada!!
Har du några namn till bebisen? Ja!!:)
Vad har du shoppat till bebisen? Vi har så goa vänner som gett oss vagn..sedan har v köpt lite saker såsom kläder, säng, skötbord osv:)
Har bebisen någon gudfar/gudmor? Nej inte ännu
Hur mycket har du gått upp i vikt? Svårt att säga men ca 5-6 kg
Är du nöjd med hur du ser ut? Tyvärr inte, mår otroligt dåligt över vikten och hur jag ser ut men försöker tänka att det kommer jag att kunna träna bort efter graviditeten
Har du haft några gravid problem? Nej inget speciellt!
Vart vill du föda? Karlstd
Har bebisen stolta mor/far föräldrar? Ja:)
Hur många gravidplagg äger du? 5-6 st:)
Känner du någon som är gravid? många:)
Är du rädd för förlossningen? Det känns lite småläskigt men samtidigt längtar jag jättemkt efter att få träffa lilla bebisen som ligger i magen <3
Gråter du mycket? Nja..:P
Blir du ofta arg? Japp:P
Förstår din man/sambo/pojkvän dig? Ja för det mesta :)
När är bebisen beräknad? 8 December 2012 ♥
När tror du att bebisen kommer? Antingen lite tidigare eller på beräknat datum:)

Spec-MVC och oro!

Igår var jag till Spec-MVC och det var en väldigt snabbt besök! Vi kom fram till att när bebisen är ute så får jag ära mig att ta fragminsprutor innan vi åker hem och så ska jag ta det i några veckor efter förlossningen så att jag inte får någon blodpropp någonstans!

Trots ett lyckat UL måndags så kan jag inte låta bli att vara orolig..Har inte känt henne sparka eller röra sig sedan förra veckan nu..tycker det är väldigt konstigt :S

Är säkerligen inget fel men man undrar ju varför hon inte sparkar men antagligen så har hon lagt sig lite annorlunda bara i magen.

Vi har nu också kommit fram till ett namn till henne , om det nu är en hon vill säga:P Jag såg inte de där omtalade tre strecken på ultraljudet som man ska se om det är en flicka..men jag tror barnorskan vet vad hon pratar om så vi hoppas att hon har rätt!:)

Om inte annat så får vi det svart på vitt i september! Ska iväg på 3D/4D ultraljud då!:D

Rul!

En perfekt liten flicka!!!


Rul imorgon!!

Imorgon är det då dags för RUL..mina nerver är verkligen i uppror och det känns som att det är något fel på bebisen :(

Skriver efteråt!

Trött!!

Hallå!

Har jobbat idag 07-16..åkte hem till mamma och pappa och tittade lite på TV och sen gick jag och Milou hem!:) Efter en svettig jobbdag så var det såå skönt att hoppa in i duschen..och sen smorde jag in mig med lite bodybutter så nu luktar jag gott! :D haha.

Bebisen har slagit rekord i sparkar idag kan ja lova!! Gud vad den har varit vild i magen idag <3 Dock sparkar h*n bara på urinblåsan så jag hoppar till varenda gång för att det är så obehagligt:P Men den får sparka där så mycket den vill ändå <3

Nu är det bara två dagar kvar till RUL och det ska bli helt underbart att få se bebisen igen och vi hoppas verkligen att den inte gömmer sina delar!! Vill verkligen veta vad det är för sort:) Efter RUL så ska vi om allt ser bra ut, åka till Ikea och handla då vi kommer att flytta till en Tvåa:) Självklart blir det saker till bebisen också <3 :)


Igår började jag med Järntabletter då jag har såna problem med huvudvärk och jag tror att det beror på lågt järnvärde. Köpte Hemofer istället för Niferex då de är lite snällare emot magen!

Blir dock lite nojjig över det här med blodproppar osv. Iom att jag har en högre risk för blodproppar och järn måste ju påverka koaguleringen i blodet...får prata med dem på Spec-MVC på Onsdag om det!

Magen!:)

Nu börjar putet komma äntligen!! skönt att det händer lite!! är en månad mellan bilderna:)

Ny vecka!

Idag har jag alltså gått 18 fulla veckor och är inne i v 19:)

Såhär ser bebisen ut nu ungefär:)



Dagens!

Dagens mage v 17+5:)



3 Juli

Hallåhallå!


allt är bra med mig förutom att jag jämt har sån hemsk huvudvärk!! Undrar om det är järnbrist det beror på..?

Var och lämnade nya prover förra veckan för att se hur järnvärdet ligger! Är nog dags att börja med järntabletter.

På Torsdag går vi in i v 19 och nu är det bara 6 dagar kvar till rutinultraljudet. Oron blir bara större och större..blir mer och mer övertygad om att något är fel:( Är så rädd att vi inte kommer få gå därifrån med glada besked utan att allt kommer rasa samman totalt...

Tycker fortfarande inte att magen växer något alls..:(

Jag tror dock att den där oron är ganska vanlig att alla har innan RUL. Hoppas bara inte att den är befogad.


Har iallafall börjat känna bebisen då och då..ibland går det flera dagar emellan och ibland får känner jag den en enda gång på hela dagen. Det känns fortfarande väldigt väldigt svagt och det känns mest om jag sitter framåtlutad.

Får se om jag uppdaterar något mer innan RUL..finns inte så mycket att skriva:) Annars så skriver jag direkt vi varit iväg på Måndag!


RSS 2.0