Rolig mage!

Imorse när jag vaknade så blev jag lite chockad när jag tittade nerpå magen..den slog att rekord idag i storlek alltså..haha..den stod så mycket upp att jag inte såg mina fötter!! Stenhård var den med haha.

Undrar varför det blir sådär ibland..är andra gången nu som den är väldigt stor när jag vaknar..men idagvar den som sagt större än någonsin!

Känns väldigt ovant när det putar sådär haha..längtar bara mer och mer efter vår lilla skatt <3



Nedräkning!!

Nu är det nedräkning!!! Bara tio dagar kvar till RUL! Har drömt två gånger att det varit en pojke i magen och inatt drömde jag att det var en liten flicka!! Var ganska säker på Flicka tills jag räknade bebisens hjärtslag och de ligger på 132 slag/minuten..pekar väääldigt mycket åt en lite pojk så vi får väl se!:)


Bara att hoppas att Linus inte jobbar då det är RUL, känns ju inte så kul om han missar det..men OM han gör det så följer Cecilia med mig!:) En tjej som kommit mig såå nära sedan vi träffades på Komvux i Augusti förra året. Fick tillochmed den stora äran att vara med på hennes förlossning vilket var het otroligt häftigt och känslofyllt. Så det är tur att jag har henne som följer med mig på såna här grejer så jag slipper åka själv! <3

Ju närme vi kommer RUL desto mer orolig blir jag dock. Jag har inte den där växtvärken som alla pratar om..jag känner NADA. Kan dra ordentligt i magen om jag nyser men det är typ det. Magen har heller inte växt mycket alls på tre veckor (jämförde bilder). Någon förklarade det med att på första bilden (v 13+) så var det ingen bebismage utan svullna tarmar medans det på den nya bilden var bebismage..jag vet inte vad jag ska tro. Är rädd att bebisen inte växer som den ska eller att den är sjuk..
 
 

Här är lilla Nellie som jag fick se komma till världen och som jag även är gudmor åt <3


v 18 <3

Idag gick jag in i vecka 18 så nu är det inte långt kvar tills vi är halvvägs!!:) Har ringt till Spec-MVC i karlstad idag då jag väntat i snart 6 veckor på en tid. Men nu fick jag tid den 11/7:) Två dagar efter RUL!

Annars jobbar jag och så nu på dagarna så det är därför jag inte är så aktiv här inne!=)

Hallåhallå!

Sorry att jag inte skriver så mycket just nu. Har börjat jobba den här veckan så det har varit lite stressigt! Men jag mår bra och jag tror bebisen gör de också:) Har känt något då och då som skuuuulle kunna vara bebisen men det är så himla svårt att veta. Men det borde inte dröja nu tills jag börjar känna den ordentligt!! Längtar <3

Tog en bild på magen direkt när jag vaknat för några dagar sen..det stod upp som en liten boll!! haha. Dock var den inte alls lika stor dagen efter men de beror väl på lite hur bebisen ligger i magen också:)

Jobbig promenad!

Kom precis in från en promenad med Milou. Det var hemskt att gå!!!
Förut njöt jag av att vara ute coh gå och gick 5 km utan problem. Idag gjorde det ont i hela kroppen för varje steg jag tog plus att min kondition är obefintlig!!! Kändes som att jag var nära döden efter en uppförsbacke..fyfan säger ja bara!!!
Blev 5 kilometer idag bara..känns skit att jag inte kan njuta av att gå längre utan hela jävla sträckan är en plåga:(
Har verkligen en dålig dag idag...Mår skit för hur fet och äcklig jag är..skäms för att visa ig ute men hunden måste ju ut i vilket fall som helst och det blir ju iallafall inte sämre av att jag rör på mig. Nu är det iallafall slut på godisätandet. Blir jordgubbar till kvällsmat idag!

Det enda positiva idag är att jag gick in i v 17 idag! <3

Mår såå illa!!

Idag var första dagen på jobbet som sommarvikarie! Fick såklart ingen sömn inatt..tror jag somnade till typ 15 min innan jag skulle upp. Jobbade iallafall bara till kl 12 idag så det var ju ingen fara! Har dock mått vääldigt illa ända sedan imorse...Får såna illamående attacker så att jag är riktigt nära att spy.
Yrsel har jag haft hela morgonen med :S Kan inte vara att jag ätit dåligt för jag började dagen med två grova smörgåsar med makrill och youghurt till det så det kan ju inte vara det heller..
Aja, ska försöka få i mig lite lunch nu och sen ska jag faktiskt sova. Huvudvärken gör sig påminnd!!

Sömnlös.

Ligger här i sängen, ska upp om timmar, börjar jobba kl 7 och jag KAN INTE SOVA!!! Jag som alltid är så trött också ska det bli tvärtom nu..typiskt!
Nu är det 21 dagar kvar till RUL, alltså exakt 3 veckor!:) Hoppas dagarna går fort dit!!!:)
Tycker att veckorna går så extremt segt nu..känns om att man är i samma vecka i flera veckor i sträck:P Men kag tror och hoppas att det kommer gå lite snabbare efter v 20 :)
Ska försöka ta en ny magbild om någon vecka..vill inte ta för ofta för då ser man ingen skillnad ju!:)

ONT!!

Vid 19 tiden idag (eller igår blir det ju nu) så började det värka i magen som fan..exakt som krafti mensvärk så det kändes som att mensen skulle komma när som helst. Det värker som ett band runt magen och bak i ryggen...
Nu är kl 2 på natten och det gör fortfarande förbannat ont!!! Tror magen är inne i en lite växtspurt nu!:)  Hoppas jag får lite sömn inatt bara :P

Svar på fråga!

Vart har du köpt din doppler (märke)?! Min BM sa att doppler är farligare än vul, därför bm inte vill lyssna innan ca v 20 (dessa restriktioner kom för 2 år sedan). Har du kollat med nån läkare om det verkligen är ok att lyssa varje sag? En doppler utslndrar ju hög värme/strålning. Mej vägrade bm lyssna på i v 12 när jag va jätteorolug efter 3 missfall. Å vul ska man som tästa gå på med 2 v mellanrum.. Tänker bara på bebben :)

Fick den här kommentare idag!

Tänkte ge ett svar h'r:)


Dopplern köpte jag på teknikmagasinet för 350 kr  och den är av märket "Caremaxx" (tror jag den heter:P). Om det skulle vara såå farligt att lyssna med doppler så skulle de nog inte säljas. Det enda jag har hört är att man inte ska lyssna för ofta pga att det kan stressa bebisen med ljudet men det medföljer ju ett par hörlurar så man lyssnar med dem. Alltså störs ju inte bebisen något:) De läkare jag har frågat säger att det är HELT ofarligt att lyssna.

Och när jag väl lyssnar på hjärtljuden så handlar det bara om några sekunder för det enda jag vill veta är ju att bebisen lever och mår bra.

TRO mig. Hade det varit så att dopplern hade kunnat framkalla missfall osv så hade jag aldrig ens tänkt tanken på att köpa en eftersom även jag har haft 3 missfall i rad. Den här lilla varelsen som växer och frodas i min mage är det allra bästa som har hänt mig och jag skulle aldrig vilja utsätta den för något som kan göra den illa.

Sjuk!

Vaknade idag och var genomförkyld såklart:( hade hoppats på att slippa det...trodde nästan det skulle ha vänt idag eftersom jag ändå varit lite dålig i två dagar redan..men icke!
Nojjig som man är så blir man ju rädd att bebisen tar stryk av förkylningen men det tror jag nog inte:P
Hittade förresten en video igår som jag gjorde förra året nån gång..älskar att klippa ihop bilder osv och göra en liten video utav det och denna gång var det vår älskade Milou som fick vara med <3 Hittade som sagt denna igår och blev tårögd av att se den..tänk att han har varit så liten vår plutt <3
Idag gick vi in i v 16 också..snart är vi halvvägs <3

Hjärtljud <3

Spelade in bebisens hjärtljud nu ikväll:) är tyvärr lite dåligt ljud och det skrapar till då och då för att den blir helt vild där inne :P



Hängig idag!

Kände igår kväll när jag skulle sova att det brände lite i halsen..började ana vad som var på gång..vaknade imorse med en ond hals som bränner som eld och är hängig på det...Är dock inte snorig och det hoppas jag att jag slipper!! Menmen, bättre att bli sjuk nu iallafall än nästa vecka för då börjar jag jobba!!!
Annars händer det inte mycket alls..dagarna går och jag är såå glad för varje dag som går i graviditeten.
Är inte så orolig längre mer än det där med trombylen men försöker tänka att jag bara har enkla anlag för blodproppar och jag äter ju medicin.
Lyssnar på hjärtljuden på bebisen då och då..Nu är det dock inte hjärtat man hör först när man lägger dopplern på magen utan SPARKARNA!!! Gud vad den rör sig där inne jämt när jag ska lyssna så det gör ont i öronen när den får in en spark på rätta stället;)
Är en vääldigt märklig känsla att höra att den rör sig men man känner inget:P
Har dock känt på kvällarna att det känns som att det kittlar lite inifrån men jag tror fortfarande att det är för tidigt att känna något..men om 2-3 veckor så:)
Min goa Barnmorska ringde mig idag. Ska lämna prover igen på torsdag för röda hund eftersom de förra proverna visade att det är tveksamt om jag är immun eller inte. Skulle jag få röda hund under graviditeten så innebär det stora risker för fosterskador så jag hoppas att jag är immun!!!
Har verkligen världens bästa barnmorska..Hon ringde bara för att hon ville ha lite koll på mig sa hon och hon frågade hur jag mådde osv:)
På Torsdag går vi in i v 16!!!! helt otroligt vad veckorna springer iväg <3
Har fastnat för att kolla på förlossningsvideos på youtube på kvällarna haha..Måste liksom förbereda mig lite:P  Blir inte direkt avskräckt men undrar hur fan jag ska kunna hantera den smärtan....

Söndag!

Igår var jag faktiskt ute på krogen =) ykter då såklart..hade jättekul tills mina hormoner tog över totalt och jag blev så jävla förbannad på allt folk som sprang på en så jag gick därifrån:P
Sen låg jag med ont i magen hela natten..rörde på mig en del så de var säkert det! Idag har jag mest stickningar så det är nog helt normalt=)
Har nu också fixat spjälsäng, skötbort och badbalja till bebis:D
Mamma och pappas goa grannar hade släktingar som har en vitlaserad spjälsäng som knappt är använd, med tillhörande sktbort som man kan göra om till en badbaja:) Allt detta för bara 300 kr..gud vad mycket pengar vi sparar nu!!
Spjälsängen är också av ett lite finare märke så där gjorde vi ett riktigt fynd!=)
Nu är jag hos föräldrarna och ska äta Sill och potatis med gräddfil och sedan glass och jordgubbar till efterrätt=D
29 dagar kvar till RUL <3

Bio!

Ikväll var jag och syster på Bio! Såg What to expect when you´re expecting och den var sååå bra!!! Kändes lite extra mysigt när man själv har en liten i magen :)
Tänkte skriva upp vad jag har för symtom just nu:)
Har faktiskt mått lite illa nu i några dagar...haha skulle vara lite dumt om mitt illamående börjar NU:P Nejdå det hoppas vi att det inte gör!!
Har även börjat få halsbränna, dock kommer det inte så ofta ännu men jag känner av det iallafall!
Har ömma bröst FORTFARANDE..har haft det nu i sisådär 13 veckor:P
Har knappt någon molvärk alls.
Tycker det känns konstigt iom att det är första gången som livmodern växer sig såpass stor....men men. Det sticker dock ibland och kan dra i ligamenten när jag gör något hastigt.
Humöret är sådär.....mest andra som råkar ut för det haha.
Sen är det den där jävla ishias....fyfan vad trött jag är på att inte kunna sitta som jag vill och att det gör skitont varje gång jag reser mig upp. Men det är väl bara att vänja sig antar jag^^

En sak är jag lite besviken på..

Försöker ställa upp och vara snäll och lånar ut saker som man inte ens får ett ynka litet TACK för. Då är det inte så kul att ställa upp längre.

En tripp till akuten!

Händelserik kväll kan ja lova att de har varit.
Har blandannat varit hos min fina vän Sofie som ska ha barn 3 v före mig och de bebisarna blir kusiner för pappan till den bebben är min bror:D
Så vi har mycket att prata om när vi ses=) Idag gjorde vi det där bikarbonat testet för att se om vi väntar en pojke eller flicka...tydligen blir det flickor för oss båda om man ska tro på testet haha:D Jag tror dock fortfarande att Sofie har en pojk i magen och jag en flicka:)
Efter att jag varit hos sofie så åkte jag vidare till stallet och kollade till Bonzai! Gammelhästen <3
Kände redan då att jag började få ont precis under revbenen på vänster sida...Gjorde ont för varje steg så jag åkte hem och la mig en stund tills jag skulle iväg till syrran och äta mat. Hann väl sova i ca 50 min och vaknade sen och mådde skitdåligt...illamående och hängig.
Påväg till syster så började smärtan stråla nedåt mot livmodern och det var först då som jag började bli orolig för att något var galet..Ringde då upp 1177 och fick prata med en sjuksköterska som i sin tur pratade med en kollega...skulle då bli uppringd av en Barnmorska och även hon sa att jag skulla åka in till Karlstad...Så det gjorde vi.
Var extremt mycket folk på akuten och vi fick vänta ca 2 timmar på att få komma in...
Fick göra VUL....(varför vet jag inte..de kan ju se med vanligt UL nu :S) och läkaren sa: Här är det någon som ligger och vinkar!
DÅ släppte min oro! var så skönt att få veta att det onda inte påverkade bebisen. Allt såg bara bra ut och då kunde vi åka hem igen!:)
Nu hoppas vi på att tiden till rutinultraljudet går fort!! Vill ju veta vad som gömmer sig inne i magen <3 31 dagar kvar:)
Jag har så extremt svårt att fatta att jag är gravid och att jag är över dem tolv kristiska veckorna..har även väldigt svårt att tro och hoppas på att vi kommer få träffa våran bebis..att jag kommer få bli mamma som jag velat i så många år...skulle något hända nu så skulle hela min värld rasa ihop..Det måste gå hela vägen den här gången!!!
Kommer alltid på mig själv med att titta på alla bebisar man ser på stan och jag bir såå avundsjuk men sen kommer jag på att jag själv har en sån i magen..det känns så overkligt..
Lilla lilla lilla älskling <3

Magbild v 15 (14+0)

Idag gick vi alltså in i v 15 och här kommer dagens magbild:) Håller in magen som bara den (ser ju i princip höggravid ut annars haha) men det är så kul att den där bullen liksom inte hänger med in:P


Depp..

Är inne i någon konstig depp period just nu..
Jag är ju som jag sagt tidigare APC resistent och jag äter ju trombyl för det...Men TÄNK om den är för svag och det blir en propp i moderkakan så bebisen dör ändå?? Kan inte sluta tänka på det..
Väntar ju på att få en tid till Specialist MVC men det blir inte förän i Juli och det kan ju hända mycket på dem veckorna..
Usch..är så orolig!:(

Nya inköp!:)

Har varit i karlskoga idag med vovven som blevklippt! När jag och syster hade lämnat Milou hos "frissan" så gick vi och kollade i lite affärer. Hittade två jättemysiga mammatröjor, en vanlig tröja och två bodies till bebisen:)
Skitsöta!!! Tyvärr hittade jag bara stl 62 men det gör ju inget:)
Sen åkte vi hemåt och nu ligger jag i sängen som vanlgt:P Tröttheten har då INTE gått över...Jag sover flera gånger om dagen..är vaken periodvis bara haha. Så nu ska jag vila en stund innan jag ska sätta på potatisen och göra iordning fiskbullar i hummersås! Sen ska Milou få sig en sen kvällspromenad:)
På torsdag går vi in i v 15 <3

Lördag!

Slänger bara in en bild på mig själv så ni som inte käner mig får se hur jag ser ut iallafall:) Ingen vacker syn men lite måste man bjuda på¨!!:)

Just det!

Jag har ju glömt skriva om hur det gick hos läkaren idag!
Hade ju fått en akuttid idag på morgonen 09:20 så jag och mamma åkte iväg imorse till Karlstad. Väl där så fick jag träffa en jättebra läkare. Pratade lite om problemen jag haft och sen gjorde han en undersökning. (börjar bli van vid att ligga i en sån där stol nu och sära på benen haha. ILLA!) Han såg att jag blödde ifrån livmodertappen så det är mest troligt det som orsakat blödningen natten till i onsdags. Tur det så det inte kommer från livmodern!!! Sedan gjorde han ett vanligt UL på magen och bebisen låg och sprattlade för fullt inne i magen så ultraljudet varade max 30 sek men jag ville bara veta att den mådde bra!:)
Bara 38 dagar kvar tills vi förhoppningsvis får veta vad som finns i magen!!!:D

Ingen bra dag idag...

Är så trött på mig själv nu vid de här laget..Känns som att det enda jag gör är att äta och äta och äta...kan i princip se mig själv bli fetare och fetare i spegeln..
Säger till mig själv varje dag att jag ska sköta kosten men icke..Det har varit och är fortfarande som att ha grym PMS vareviga dag, då man är sugen på precis allt och det finns ingen mättnadskänsla överhuvudtaget!:(
Skäms över att visa mig ute..folk måste ju tycka att jag har blivit hur jävla fet som helst. Jag kämpade så i slutet på förra året med att gå ner 10 kg...men nu går det åt helt fel håll.
Alla säger att jag är gravid och då ska man unna sig men om det fortsätter såhärså kommer jag nog vara för fet för att ens GÅ i december.
Är så svårt att njuta fullt ut av graviditeten när man har det här problemet :'(

RSS 2.0