V 35

Nu är det bara 40 dagar kvar tills vi förhoppningsvis har lillan hos oss <3 Blir dock bara mer och mer nervös men det hör väl till:)
 
Allt är bra med mig och bebis:) Har dock fått foglossning nu så bäckenet knakar varje gång jag går upp ur sängen och det gör sååå ont!! Försöker vara ute och röra på mig ändå iallafall!
 
Under helgen har mamma och pappa varit här och hjälpt till att sätta upp sänghimmel och lite sånt så nu är bebis hörna snart klar!:) Har även gjort en gipsavgjutning av magen som mamma hjälpte mig med!
 
Idag ska jag och Linus på sista föräldrautbildningen:) har varit jättekul att gå dit!! Synd dock att det bara är 3 gånger man går:/
 
 
Vet inte riktigt vad jag ska skriva :S Lägger upp en färsk magbild som jag tog igår i v 34+1 och en bild på bebis hörna :)
 
 
 

3D ultraljud mm!

Då var vi inne i vecka 34 nu :) Bara 49 dagar kvar tills bebisen är beräknad <3

I Onsdags åkte ju jag och linus iväg till Stockholm för att träffa hans syster och för att göra ännu ett 3D ul! Allt gick bra och bebisen vägde nu 2171 gram:) jätteknubbig och go!! Nu är vi hel säkra på att det inte finns någon läppsalt också så då kan vi släppa det. skönt!

I går var det barnmorskebesök igen!

SF 31,5 cm
Blodsocker 4,8
Blodtryck 140/78
Hjärtljud 136 spm

Allt såg så fint ut så:)

v 33

Ny vecka idag och förlossningen närmar sig mer och mer!!

Blir bara mer och mer orolig och nervös över hur det ska gå. Hela natten har jag legat och tänkt på förlossningen och det blir nästan panik till slut:/ Jag är så otroligt känslig för smärta och vet inte hur fasen jag ska klara av att föda barn. Men det finns ju ingen återvändo nu..bara att ta sig igenom! Men det är jobbigt när det sätter sig på psyket:/

Annars är allt bara bra! Lillan lever rövare i magen nu. Hon var så lugn förra veckan men igår kväll blev jag nästan rädd såsom hon höll på.. Det buktade ut åt alla håll:P Och i förrgår fick jag äntligen känna på när hon hickade..så gulligt!

Angående det här med läppspalten så skrev jag ett mail till Tittut kliniken och berättade om det här samma dag som vi fick beskedet. Skrev att det var väldigt konstigt att de kunnat missa detta.

Efter det har de maila och ringt flera gånger för att försöka få tag i mig. Dock kände jag inte igen numret och då brukar jag inte svara hehe. Skrev dock tillbaka till dem för några dagar sen att läkaren hade sett fel och jag bad om ursäkt för att jag tvivlat på dem. Blev ändå erbjuden ett gratis 3D ultraljud till!! Tackade ja till det så på Onsdag åker jag och Linus till Stockholm för ultraljud och för att träffa hans syster som bor där:) Vi sover där en natt och åker hem på Torsdag igen! Ska bli trevligt och kul att se om lillan tjockat på sig något:)


Har inte mått bra alls idag :/ Svettas hela tiden, är yr i huvudet, illamående och väldig hög vilopuls. Konstig känsla när hjärtat dunkar precis som att man ansträngt sig jättemycket när man bara sitter ner och tar det lungt. 99 i vilopuls har jag..:S Kollade blodtrycket hos mamma och pappa och det låg som det brukar så jag avvaktar tills imorgon och ser om jag mår bättre!


Update!

Hallå!

Idag var det dags för ett besök hos barnmorskan igen!

SF mått 30,5 cm (+3,5 cm på 21 dagar)
Blodtryck 140/71
Hjärtljud 136 spm

Efter MVC gick jag och älsklingen iväg och fikade på café paus och sen hem!:)

Nu sparkar bebisen som bara den så det gör ont!!

Har glömt att blogga om besöket på förlossningen i Fredags också. Var på toan som vanligt för att kissa och såg åter igen blod på pappret. Dock var det gammalt blod såg det ut som och de hade sagt på förlossningen sist att är det gammalt så är det ingen fara men kommer det igen så ska jag höra av mig. Så jag ringde och sa som det var. Skillnaden mellan denna gången och sist var att det var typ som geléklumpar som kom ut. Så de tyckte jag skulle åka in.

Väl där så satte de en CTG och de hittade inte hjärtljuden på ett bra tag..helt tyst var det var hon än letade på magen och jag blev helt iskall..var helt säker på att bebisen dött. Tillslut dök hjärtat upp men det tog en timme att få en godkänd CTG för hon låg bannemig inte stilla!! Så det började larma från apparaten hela tiden:P

Sen kom läkaren som kul nog var samma som upptäckte min APC resistens. Han tyckte det var jättekul att det gått bra denna gång:)

Han gjorde ett VUL och såg att det var blod i hela livmoderhalsen ända upp till bebisen och även inne i livmodern vid öppningen så jag skulle vara beredd på att det skulle komma mera klumpar och äckel :S blä.

Allt såg iallafall bra ut och lillan hade vänt sig med rumpan neråt nu istället. På UL dagen innan så låg hon rätt men det dög inte:P Hoppas bara hon lägger sig rätt nu så det inte blir vändningsförsök och allt sånt.

Jaja vi får väl se:) Huvudsaken är ju att hon mår bra!

Lägger in en bild från UL förresten på hennes söta mun! Där ser man verkligen ingen spalt:)


v 32

I förrgår skickade jag ett mail till min barnmorska och sa att jag ville ha ett till ultraljud för ett andra utlåtande! Imorse ringde dem och hade fått ett återbud och undrade om jag kunde komma och jag tackade självklart ja! Hela dagen gick jag med nervös mage och bara hoppades på att vi skulle få glada besked men det var absolut inget jag räknade med. Ville mest bara få höra det från fler än en så att man visste helt säkert att hon hade spalt.

Klockan 13:30 var det dags. Linus jobbade så mamma var med mig in på rummet. Barnmorskan började titta runt och sa ganska direkt att läppen såg hel ut. Då kom det en Barnmorska till för att vara med och det kändes som att jag drömde..

Åter igen kom det världens chock..minns inte ens vad barnmorskan sa mestadels av ultraljudet. Men hon kollade på bebisen framifrån och underifrån och kunde absolut inte se något konstigt.
Hon sa att hon är 99,9% säker på att det inte finns någon läppspalt.

Vi ifrågasatte den andra läkaren som gav oss beskedet i Tisdags och undrade hur F*n han kan ställa en sån diagnos och vara så säker...Tydligen så är han inte alls så erfaren som denna barnmorska är. Hon sa att hon gjort ca 40.000 ultraljud så hon visste ju vad hon pratade om.

Har varit i chock hela dagen..tittat på bilderna vi fick som hon tog på lillans söta lilla näsa och mun <3

Senare på dagen nr jag låg och vilade så hade de ringt från tittut kliniken dr jag gjorde 3D ultraljud. Det var den engelska tjejen som ringde personligen och pratade in en meddelande. Hon sa att hon var väldigt förvånad över att vi fått besked om läppspalt då hon kollat på bilderna igen från när vi var där och kunde verkligen inte så någon spalt då heller. Blev erbjuden en gratis undersökning men det behövs ju inte nu. Känner mig dum som pratade dumt om hennes kunskap men det hade ju varit konstigt om hon missat detta när vi var iväg då, så det var väl därför jag reagerade så dumt.

Nu ska jag bara njuta av vår lilla tjej där inne i magen de sista 8 veckorna som är kvar. Vill bara tacka alla som gav så himla underbart stöd när jag skrev om hur jag mådde osv. Det gör så himla mycket att veta att folk bryr sig och kommer med stöttande ord. TACK! <3

Här kommer en bild på mig och magen! Skönt att det är såpass kort tid kvar för jag vill verkligen ner i vikt nu!! Har som tur är stått stilla ganska länge nu i vikt så det är ju bättre än att gå upp:)


När kommer jag att må bra igen?

Är så nere i botten som man kan vara just nu. Klumpen i halsen finns där hela tiden..vill bara sova och hoppas att allt bara var en dröm.

Folk tycker antagligen att jag är helt sjuk i huvudet som mår dåligt över en sån liten skitgrej men det är inget jag kan hjälpa.

Orkar inte må såhär i 9 veckor till och gå runt i ovisshet och ha 1000 frågor i huvudet hela tiden..är det bara läppen eller har hon hela rubbet? hur illa är det?

Varför skulle just våran dotter råka ut för det här?

Tycker vi har haft nog med otur med alla missfall innan det här men nu händer det här. Jag vill inte att hon ska sövas och att de ska skära i henne..

Man undrar ju verkligen över tjejen som gjorde 3D ultraljudet..Hur dåligt utbildad är hon egentligen? Tillochmed JAG som inte är ett dugg kunnig kunde se det..Är så jävla besviken på dem och när jag berättade om min oro så slog dem bara bort det och sa att dom hade sett om det hade varit något fel...

Orkar inte :'(

Tråkiga besked..

För en tid sedan var vi ju på 3D ultraljud. Allt var ju bra med lillan och så men jag tyckte vissa av bilderna såg lite misstänkta ut när man tittade på överläppen. Mailade till tittut efteråt och visade bilden och tjejen sa att de tittar alltid efter missbildningar och hade det varit något sånt så hade de sett detta. Men min magkänsla sa att det skulle kollas upp ändå. Så jag hörde av mig till min Barnmorska som skickade remiss till ultraljudsmottagningen och idag hade vi tid där.

Ganska direkt såg de att lillan har en högersidig läppspalt..

Jag var ju bara där för att bli lugnad som alla andra gånger jag varit på ultraljud men min magkänsla har stämt hela tiden. Jag blev så chockad så att jag nästan tuppade av inne i rummet och hjärtat hoppade nästan ur bröstet kändes det som..

De kunde se att hon hade läppspalt och det verkar inte vara något i gommen eller käken som tur är, men det vet de säkert först när hon är född.

Vi fick efter ultraljudet direkt prata inne på ett rum med en barnläkare som förklarade lite hur det går till när lillan är född osv. Jag är väldigt orolig över att inte kunna amma men det trodde hon skulle gå bra.Ett läkarteam kommer att titta på henne när hon kommit ut och vi kommer att få stanna på sjukhuset några dagar extra för att de vill ha koll att hon äter osv.

Hon kommer att opereras när hon är runt 3 månader gammal och beroende på hur illa det är så blir det antingen i Örebro eller Uppsala.

Vi ska till Örebro den 25/10 där vi kommer att få prata med en plastikkirurg och en läkare som en specialiserade inom detta.

Jag vet att det hade kunnat var något mycket värre men samtidigt så har man föreställt sig att allt kommer vara perfekt.Jag vill inte att folk ska äcklas utav henne eller tycka hon är ful..jag vill att hon ska må så bra som det bara går.

Hon har troligtvis ärvt detta av mig då jag själv är född med ett kluvet gomsegel så jag har anlag för det.

Mår otrolig dåligt psykiskt av allt just nu..ingen matlust eller nånting.:(

RSS 2.0